Lassen van kunststof pijpleidingen: moderne technologieën

Tegenwoordig hebben plastic buizen oude metalen buizen vervangen. Kunststofbuizen worden gebruikt voor watertoevoer, verwarming, riolering en regenafvoeren.

Plastic buizen hebben goede voordelen – ze hebben een hoge sterkte en geen corrosie. Het binnenoppervlak van plastic buizen is niet overgroeid of produceert geen afzettingen, waardoor een consistent sterke en stevige waterdruk in uw kranen wordt gehandhaafd.

Misschien gebruikt u al lange tijd kunststof buizen, maar daarvoor gebruikte u de diensten van professionals bij het leggen en lassen van dergelijke leidingen. Dit hele proces is echter heel eenvoudig en het lassen van plastic buizen met uw eigen handen zou geen problemen moeten veroorzaken. Laten we kijken hoe dit is gebeurd.

Zorg er allereerst voor dat u beschikt over alle benodigde gereedschappen voor het lassen van kunststof buizen:

  1. Elektrisch lasapparaat met sproeiers van het formaat dat u nodig hebt.
  2. Speciale schaar of een pijpsnijder voor het snijden van plastic pijpen (als die er niet zijn, dan kunnen pijpen met een conventioneel mes worden gesneden)
  3. Meterstick / liniaal en marker

Voorbereiding voor het lassen van kunststofbuizen:

Allereerst worden verwarmde spuitmonden met de juiste afmetingen aan de lasbooglasmachine bevestigd. Zorg er daarbij voor dat de booglasmachine en de spuitmonden schoon zijn en dat er geen sporen van achterliggend lassen op staan. De regelaar is ingesteld op een temperatuur van 482 F-515 F. Wanneer de temperatuur het ideale merkteken nadert, wordt u gewaarschuwd door een groene gloeilamp.

Lassen van kunststofpijpen:

Meet de gewenste lengte van de buis. De kunststof buis kan eenvoudig worden gesneden met een schaar. Na de snede worden de onregelmatigheden en bramen gemalen of geëgaliseerd met een gewoon mes. Vervolgens wordt aanbevolen om het uiteinde van de buis in een hoek van 30-45 graden te snijden, die later zal worden verwarmd. Breng een merkteken op de buis aan op de diepte van de fitting, zodat op het moment van solderen de buis de fitting op de gewenste diepte binnengaat. Duw de buis niet in de fittingmof totdat deze stopt.

Om te voorkomen dat de buis wordt gedraaid, kunt u ook de markeringen op de buis en de fitting gebruiken. Hierna kunt u het proces van verwarmen en solderen beginnen. Bevestig de fitting op het reeds verwarmde mondstuk en zorg ervoor dat deze stevig op het mondstuk zit. Lijn daarna de pijp uit met het merkteken bovenop uw mondstuk en zorg ervoor dat deze goed aansluit.

Verwijder de verwarmde pijp uit het mondstuk en sluit de twee langzaam aan in een gestage beweging. Terwijl u dit doet, kunt u de buis of de fitting niet langs de as draaien. De tijdsintervallen, beginnend bij het verwijderen van de pijp en het aanbrengen van het mondstuk en eindigend met hun verbinding: Ten slotte is dit type kunststof lassen procedure voorbij en bent u ervan overtuigd dat dit vrij gemakkelijk is gebeurd.

Als u zeker bent dat u herhaaldelijk kunststofbuizen moet lassen, raden we aan een booglasser bij de hand te hebben. Als u bijvoorbeeld een huis bouwt of de ouders van pijp laat wisselen, wilt u een lasser als deze. Laat dit niet aan het toeval over.

By WebEditor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *